Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

botram4Tijdens mijn kindertijd ging ik elke zondagochtend met mijn oma naar het bejaardentehuis, om de mensen in een rolstoel naar de mis te voeren, en terug.

Die mensen waren superblij dat er nog eens een kind op bezoek kwam. En mijn porseleinen beeldekescollectie dikte iedere zondag aardig aan. Wat meegenomen was, want beeldekes verzamelen was toen mijn hobby. Net als filatelie en dwarsfluit spelen. Oh ja, de rock ’n roll was toen overal in mijn leven.

Nadat we onze wekelijkse goede daad gesteld hadden, kreeg ik van oma altijd een tas verse omasoep, met een boterham.

Op een dag wenkte ze mij geheimzinnig naar de keuken. ‘Goed kijken’, zei ze. ‘Ik ga iets lekkers maken.’ Oma pakte een dubbelgevouwen boterham met kaas, drukte hem goed toe en stak hem in de broodrooster. ‘De kunst is dat je dat zeer voorzichtig doet, want anders valt er gesmolten kaas op de bodem van je broodrooster en dat is niet goed.’

Trots ging ik naar huis, blij dat oma haar culinaire geheim met mij gedeeld had. En af en toe, als er niemand keek, stak ik een boterham met kaas in de broodrooster.

Tot één van mijn broers lucht had gekregen van mijn bezigheden met de broodrooster. En ook zij boterhammen met kaas begonnen te toasten. Zonder de noodzakelijke finesse natuurlijk, waardoor er al snel klodders gesmolten kaas op de bodem lagen die een vette zwarte rook verspreidden.

Om dat op te lossen, begonnen mijn broers de crouten kaas uit de broodrooster te peuteren met een mes, met de stekker nog in het stopcontact.

Mijn moeder, die snel doorhad dat er van haar broodrooster en haar jongens niet veel meer ging overblijven op die manier, stelde een broodroosterverbod in. En daar eindigde mijn gesmolten kaas-avontuur.

Mijn broers gingen wel nog door met de microgolf. Maar daar zag ik van af. Een van dé voorwaarden voor dit klein pleziertje, is toch wel de knapperigheid van de boterham.

Recept voor een geslaagd pleziertje:

-Neem een grote boterham, een een schel kaas die erop past.

-Druk je boterham goed aan, want anders krijg je miserie.

-Haal je boterham tijdens het toasten er af en toe eens uit om te checken of hij echt wel goed toe is. En zo niet, druk aan.

-Wacht op de ping en geniet!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: