Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

oscar en JanLeven in ‘quarantaine’ is niet altijd gemakkelijk. En toch proberen we er elk op onze manier het beste van te maken. Het Nieuwsblad heeft aan negen mensen gevraagd om een dagboek bij te houden uit ‘hun kot’. Ik ben een van die mensen, en elke dag plaats ik hier ook mijn dagboekfragment. Vandaag: deel 2

‘Mama, je moet wel wat liever zijn tegen mij.’

‘Oei schat, ben ik dan niet lief?’

‘Neen, je wordt altijd boos.’

Lap, we zijn een paar dagen ver in deze lockdown, die geen lockdown mag genoemd worden, en mijn zoon van vijf roept me al op het matje. Eerst wil ik er tegenin gaan, maar twee seconden van zelfreflectie leren me dat hij gelijk heeft.

Ik ben niet de schoonste versie van mezelf. Het voortdurend switchen van paniek, naar wanhoop, naar mezelf geruststellen, en dan weer terug… vraagt veel van mijn hoofd. Een kleuter die voortdurend ‘Mamaaaaaa!’ roept, helpt daar niet bij.

Dat ook zijn vader als een kieken zonder kop door ons huis loopt te bellen, helpt nog minder.

Daarom hebben we actie ondernomen, en onze logeerkamer omgebouwd tot bureau, alias flipkot. Hij mag in de voormiddag in het flipkot, ik in de namiddag. Daar mogen we bellen, mailen, conferencen en stressen zoveel we willen. Daarbuiten zijn we betrokken ouders die prikken, knippen en wandelen met onze zoon. Dit alles hebben vader en zoon in een overzichtelijk schema gegoten.

Alleen structuur zal ons redden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: