Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

was fotoLeven in ‘quarantaine’ is niet altijd gemakkelijk. En toch proberen we er elk op onze manier het beste van te maken. Het Nieuwsblad heeft aan negen mensen gevraagd om een dagboek bij te houden uit ‘hun kot’. Ik ben een van die mensen, en elke dag plaats ik hier ook mijn dagboekfragment. Vandaag: Deel 5

Terwijl ik mijn zoon zijn verse kleren in de kast leg, zie ik mijn buurvrouw buitenkomen met een volle wasmand. De opgevouwen kleren zijn bedoeld voor haar man, die sinds kort in een verzorgingstehuis verblijft.

Tot vorig jaar waren onze buren gezonde zeventigers. Hij ging elke dag joggen, en had een conditie waar ik jaloers op kon zijn. Dat joggen werd noodgedwongen wandelen. En nu is het al een paar maanden geleden dat we onze buurman nog buiten zagen. De conditie was er nog, maar het hoofd kon niet meer mee.

In die mate zelfs dat onze buurvrouw hem niet meer thuis kon verzorgen. Drie weken geleden vertelde ze verdrietig en opgelucht tegelijk dat ze een instelling in de buurt had gevonden. ‘Dan kan ik hem elke dag bezoeken.’

Maar toen kwam Corona. En sindsdien mag ze enkel nog de was afzetten aan de deur. Hij begrijpt het maar half. De verbijstering staat op haar gezicht geschreven: ‘Hoe kan het leven op zo’n korte tijd keren?’ Ik zie haar stappen met haar opgevouwen was, en denk ‘Het zijn gelukkig maar beha’s.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: