Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

nougat platLeven in ‘quarantaine’ is niet altijd gemakkelijk. En toch proberen we er elk op onze manier het beste van te maken. Het Nieuwsblad heeft aan negen mensen gevraagd om een dagboek bij te houden uit ‘hun kot’. Ik ben een van die mensen, en elke dag plaats ik hier ook mijn dagboekfragment. Vandaag: Deel 8

De strijd tegen Corona houdt ook gezondheidsrisico’s in, en niet alleen op mentaal vlak. Wég lange fietstocht naar het werk. Bye bye als een kieken zonder kop door mijn winkel lopen tijdens drukke dagen. See you later baantjes trekken in het gemeentelijk zwembad…

Al deze fysieke activiteiten worden de laatste twee weken vervangen door een dagelijkse wandeling langs de Merelbeekse velden. Dat dat niet voldoende gaat zijn ter compensatie, ziet het kleinste kind.

En dan hebben we het nog niet gehad over de strijd met de snoepkast: die gaat de hele dag onverminderd voort. Taske thee: koekske daarbij. Potje koffie: we hebben nog van die goede harde nougat die we meebrachten vanuit Spanje. In de zetel ploffen: een aperitiefke met een blokske kaas… ‘Een mens mag toch nog iéts van vrijheid en plezier hebben.’

Laat ons hopen dat deze crisis opgelost is voor we ontploffen. En voor daarna hebben we al een nieuwe uitdaging mét bijhorende hashtag: Flatten the curves.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: