Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

koerierLeven in ‘quarantaine’ is niet altijd gemakkelijk. En toch proberen we er elk op onze manier het beste van te maken. Het Nieuwsblad heeft aan negen mensen gevraagd om een dagboek bij te houden uit ‘hun kot’. Ik ben een van die mensen, en elke dag plaats ik hier ook mijn dagboekfragment. Vandaag: Deel 9

Mijn job was het uitbaten van een lingeriewinkel, tot dat vuile beestje de boel hier kwam verstoren. Sindsdien ben ik koerier/model/schrijfster/juf. Elke dag ben ik een paar uur bezig met pakjes tot bij mijn klanten te krijgen. Ik show producten uit mijn winkel en maak er filmpjes en foto’s van. Ik schrijf dagboekstukjes voor deze krant, en daarnaast probeer ik mijn zoon van vijf ook nog iets bij te brengen.

Mijn man was mobiel werker. Sinds twee weken is hij ook radiomaker, en cameraman. Omdat ze niet meer bij cliënten aan huis mogen gaan, hebben hij en zijn collega’s een radiozender opgericht om die mensen te bereiken. Ik sta ervan versteld hoe goed hij stemmetjes en typetjes kan nadoen. Deze week moest hij me filmen voor het VTM-nieuws, en ook daarvoor kreeg hij complimenten.

Door deze crisis nemen we allemaal nieuwe rollen aan. We ontdekken kanten aan onszelf, die we nooit vermoed hadden. Ik hoor carrièremensen die enorm genieten van meer tijd met de kinderen. Of net niet. Mensen die hun werk kéihard missen. Of helemaal niet.

Experts verwachten dat we na deze crisis veel scheidingen gaan zien. Ik voorspel daar een hoop carrièreswitches bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: