Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

thumbnail_IMG_9297Leven in ‘quarantaine’ is niet altijd gemakkelijk. En toch proberen we er elk op onze manier het beste van te maken. Het Nieuwsblad heeft aan negen mensen gevraagd om een dagboek bij te houden uit ‘hun kot’. Ik ben een van die mensen, en elke dag plaats ik hier ook mijn dagboekfragment. Vandaag: Deel 10

‘Zouden we nog vlug naar de kapper gaan?’ Dat was dé vraag twee dagen voor we op reis vertrokken naar Spanje, nu al bijna drie weken geleden. ‘Ja, dat zouden we.’ Al vond het lot dat minder noodzakelijk, want de kapper was uitzonderlijk gesloten.

Mijn zoon stapte dan maar op het vliegtuig met wapperende manen. Een beetje zuidelijke nonchalance, paste wel bij de setting. Maar wat toen nog als charmant kon doorgaan, ziet er stilaan uit als coupe clochard. Mijn zoon zijn oren en ogen verdwijnen. Elke dag een beetje meer.

Zelf er de schaar inzetten, doe ik niet meer. Dat experiment hebben we gehad toen hij ruim een jaar oud was. Dat het grandioos mislukte, bewijzen talloze foto’s.

Na deze crisis gaan er een paar beroepsgroepen terecht een loonsverhoging kunnen afdwingen. Verpleegsters en verplegers – dat is evident – , leraars, supermarktpersoneel,… maar van mijn part ook kappers. Nu zou ik met plezier het dubbele betalen voor een kind mét oren en ogen.

Een gedachte over “Kind zonder ogen en oren

  1. hilde schreef:

    een staartje maken? een diadeem?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: