Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

Chantelle

Eindelijk is het zomer, en dat is de max natuurlijk! Maar tegelijk merk ik dat tijdens die eerste warme dagen de stress stijgt in het pashokje. Want opeens moeten we niet alleen in een paar lapjes stof voor onze partner verschijnen, maar ook voor het hele strand of het zwembad. Breekt het angstzweet je ook al uit bij de gedachte aan zo weinig om het lijf? Hier zijn vijf gouden regels om te stralen in jouw badkostuum.

 1. Elk lijf is een bikinilijf
  Vind jij dat ik dit nog kan dragen? Het is zowat de meeste gestelde vraag van vrouwen die badmode aan het passen zijn. Laten we één ding afspreken: elk lijf is een bikinilijf, of een badpakkenlijf, wat je verkiest… Maakt niet uit hoeveel modellen ze ons om de oren slaan op Instagram… Het is ons lijf, en dat is een goed lijf.
  Bovendien: als je denkt dat je nu nog tot iemand anders kan transformeren tegen deze zomervakantie? Waaaaaay too late! We doen het dus met wat we hebben. En we zijn daar blij mee 🙂
 2. Pasvorm, pasvorm, pasvorm
  Veel vrouwen besteden wel aandacht aan goede beha’s, maar zouden zich tevreden stellen met een goedkope bikini of badpak uit een keten. Terwijl, om er goed uit te zien in je badmode, het heel belangrijk is dat die goed zit. Hét belangrijkste is dus een goede pasvorm. Met voldoende ondersteuning, een rugpand dat strak genoeg zit, en een cup die mooi blijft aansluiten. Oók als je zwemt. Laat je dus begeleiden door iemand die er iets van kent, en je het beste model kan geven voor jouw type boezem.
 3. Denk niet te groot
  Dat is een grapje tussen vertegenwoordigers in de lingerie: hoe noordelijker je gaat, hoe groter de broek.
  Blijkbaar valt dat verschil al enorm op tussen Vlaanderen en Wallonië. Wij Vlamingen, bedekken de boel nogal graag. Maar dat is eigenlijk niet altijd het beste idee. Zelf ben ik bijvoorbeeld gezegend met brede heupen en een nogal -euh- ferme poep. Als je daar een grote, hoge broek opsteekt, trek je alle aandacht naar die poep 🙂
  Hoe verleidelijk het ook lijkt, soms is het volledig bedekken van onze minder favoriete zones dus niet de beste keuze. Ze optisch breken, door juist een fijnere slip te kiezen, kan hier veel beter werken.
 4. Denkt niet te groot (bis)
  Veel vrouwen willen graag de maat van hun bikinislip groot genoeg, uit schrik dat die gaat insnijden en boebels creëert waar je ze niet wilt. Natuurlijk, willen we geen slip die insnijdt, maar let op met een broek in een te grote maat! In water zet badstof een beetje uit. En je wilt er echt niet uitzien alsof je net in je broek hebt gedaan. Of (erger nog?) je slip verliezen als je uit de zee komt…
 5. Ga voor een kleur die flatteert
  Mensen met een getaande huid, of mensen die makkelijk bruinen hebben hier chance: zij schitteren zelfs in geel of pastel. Mensen met een lichtere huidskleur moeten kiezen voor een kleur die flatteert. Let op met zwart, dat is vaak te hard op een bleke huid, en let zéker op met lichte kleuren of pastel. Het laatste dat je wilt, is er een beetje dood uitzien op het strand. Ga voor een vrolijk fris kleurtje, of een toffe print. Het is zomer, niet waar?


  Heb je een bikini of badpak gevonden die perfect bij je past? In deze blog vind je enkele tips om je badmode zo lang mogelijk mooi te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: