Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

Voorgevormd of niet voorgevormd: that’s the question. Of toch in Lingerieland 🙂 

En het is ook een van de eerste dingen die ik aan mijn klanten vraag. Slechts af en toe krijg ik het antwoord ‘allebei’, want heel vaak hebben vrouwen een uitgesproken voorkeur voor voorgevormd of niet-voorgevormd. Vooral fervente voorgevormd-draagsters zijn vaak met geen stokken naar het kamp niet-voorgevormd te krijgen. Terwijl zo’n uitstapje vaak de moeite waard is.

Natuurlijk hebben we ook een persoonlijke voorkeur (niet-voorgevormd ;)) Maar voor de twijfelaars, (of vrouwen die graag eens iets anders proberen) zetten we eens de pro’s van beide modellen op een rij. 

Pro’s voorgevormd:

*Geen tepels: ‘De mensen gaan mijn tepels zien’, is een veelvoorkomende angst bij Gentse vrouwen. En zeker bij vrouwen die voor een klas staan, of in een mannelijke omgeving werken (snap ik wel). Stijve tepels, dus. Hét belangrijkste argument voor veel vrouwen om voor voorgevormd te gaan. En logisch ook, voorgevormd legt een veilig laagje op je borst.

*Ronder: Een voorgevormde beha, is eigenlijk een soort ‘mal’ waarin je borst ligt. En daardoor krijgt die een mooie ronde vorm. Veel vrouwen houden daarvan, vooral voor onder strakke t-shirts.

*Warmer: Een extra laagje kan handig zijn in de winter 🙂

*Een beetje meer: Door het extra laagje, lijkt je boezem ook groter in een voorgevormde beha. En veel vrouwen met een bescheiden cup zijn daar zeer blij mee. Als het nóg wat meer mag zijn, kan je ook kiezen voor een voorgevormde beha met wat extra padding in, voor het push-effect. 

Pro’s niet-voorgevormd:

*Steviger: Niet-voorgevormd is vaak steviger dan voorgevormd. Het hangt natuurlijk ook af van het model dat je kiest (een balconette bijvoorbeeld is niet zo stevig omdat je borst maar half bedekt wordt) Maar door de band genomen is een niet-voorgevormd model steviger, omdat hij vaak iets hoger komt, én je kan werken met naden in de beha die de borst mee vorm geven. Vrouwen met een grotere cup zweren dan ook meestal bij niet-voorgevormd. 

*Natuurlijker: Terwijl voorgevormd vaak ‘ronder’ maakt, geeft niet-voorgevormd een iets natuurlijkere vorm aan de borst. En we merken dat anno 2021 naturelle ‘in’ is. Denk maar aan de hype van de bralettes. 

*Sexyer: Vrouwen mogen dan al twijfelen tussen voorgevormd en niet-voorgevormd, voor de mannen in mijn omgeving is het duidelijk: zij zijn fan van niet-voorgevormd. Omdat die een natuurlijkere vorm geeft, er vaak met transparante stukken gewerkt wordt, en omdat je bij aanrakingen borst voelt in plaats van een dikke mousse 🙂

*Niet gapen: Niet-voorgevormde beha’s volgen mooi de vorm van de borst, en sluiten daardoor beter aan. Fans van niet-voorgevormd hebben dus geen last van gapende cups, wat bij sommige voorgevormde modellen wel het geval kan zijn.

Voila, de keuze tussen voorgevormd of niet-voorgevormd is gemaakt. Of niet. Want het is leuk om ze allebei te dragen, afhankelijk van de gelegenheid. En er bestaat ook nog een derde categorie: spacers. Wat daar juist de voordelen van zijn, leggen we een volgende keer uit.

Weet je trouwens al hoeveel beha’s een gemiddelde vrouw nodig heeft? Ontdek het hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: