Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

behakast

De inhoud van mijn lingerielade zo’n half jaar geleden. Intussen zijn er zes beha’s bijgekomen. Maar hey, ik ben twee maand geleden getrouwd.

Hoeveel beha’s heeft een vrouw eigenlijk nodig?’ het is een vraag die klanten mij vaak stellen. En bijna altijd volgt nadien de vraag ‘En hoeveel beha’s heb jij?’, gevolgd door een verwachtingsvolle blik…

Ik heb véél beha’s. Wat had je ook gedacht, ik heb een behawinkel. En zelfs lang voor ik die winkel had, en ik een arme student was, zorgde ik ervoor dat ik genoeg jobkes deed om toch maar mooie setjes van Marlies Dekkers te kunnen kopen. Je bent een lingeriefreak, of je bent het niet…

In mei heb ik voor mijn nieuwsgierige klanten op Facebook mijn lingeriekast eens leeggehaald en de inhoud ervan geteld. En dit was het verdict: 5 voorgevormde beha’s (voor als ik een killerdecolleté wil), 8 dagdagelijkse niet-voorgevormde beha’s (dagdagelijks wil zeggen mooi, maar vooral praktisch en stevig), zeven specialere beha’s (mooi en sexy, comfort doet er hier in de verste verte niet toe), en dan nog een paar foliekes…, vooral body’s.

Intussen zijn we een half jaar verder, en zijn er zes beha’s bijgekomen. Vooral onder te brengen in de categorie ‘specialer’, maar ‘hey, ik ben twee maanden geleden getrouwd’. Wittebroodsweken hebben ook hun rechten 😉

Maar dan rest natuurlijk nog de vraag hoeveel beha’s een vrouw zonder lingeriewinkel nodig heeft?

14H347_14H720_332BACK

Poederroze is het mooie huidskleur. Breekbaar en sexy tegelijk. Zoals bij deze prachtige beha van Simone Pérèle.

Lingerie voor elke dag

Elke vrouw heeft wel één of een paar beha’s in haar kast die ze het liefst elke dag zou dragen. Voorgevormd of niet-voorgevormd, maakt niet uit, maar deze beha(‘s) zit(ten) zo goed, dat je niet voelt dat ze je aanhebt. Ze geven je de nodige steun en comfort om je drukke werkdag door te komen, en ze geven je boezem een mooie vorm onder je kleren. Kijk, dat zijn je dagdagelijkse beha’s. En die moet je koesteren.

Van die dagdagelijkse beha’s heb je er zeker drie of vier nodig. Ik zie veel vrouwen die maar één of twee perfect zittende beha’s hebben, maar die verslijt je dan veel te snel door ze constant te dragen, én door ze te weinig te wassen.

Een beha moet je na ongeveer vier dagen wassen, en als het warm is na een dag of twee. Een beha zit in je borstplooi en in je oksel, twee plekken die veel zweten. En zweet tast de elasticiteit van je beha aan. Dus door hem te weinig te wassen, verslijt je hem sneller.

Naast de dagdagelijkse beha, heb je nog een paar speciallekes nodig.

De speciallekes

*de sportbeha: Iedereen die wel eens gaat lopen, of op een yogamat ligt, heeft er een nodig. De stevigheid van de beha die je nodig hebt, varieert van sport tot sport. Maar als je sport, draag je een sportbeha. In je borsten zitten geen spieren, en als je beweegt hopt je boezem op en neer, waardoor je ligamenten uitrekken, en je hangborsten krijgt. Een goeie sportbeha voorkomt dat.

*de bandeau: Een beha waar je de bandjes van kan afnemen, is onontbeerlijk voor onder kleedjes met blote schouders. Er zijn keigoeie bandeaus op de markt die niet afzakken, je boezem niet platdrukken, en waarvan je de bandjes kan afnemen, kruisen op de rug of kan vastklikken in de nek. Voor onder alle speciale kleedjes en tops dus…

*De decolletébeha: dat is een beha (voorgevormd of niet-voorgevormd), waarvan de brug tussen de borsten behoorlijk laag komt. Daardoor worden je borsten een beetje samengedrukt en krijg je een killerdecolleté. Ideaal voor onder uitgesneden bloesjes of kleedjes.

*Iets huidskleurig: Voor onder bleke kledij heb je iets nodigt dat niet doorschijnt. Sommige tinten rood zijn daar goed voor. Maar het meest onzichtbaar blijft toch huidskleur. Ok, echt warm krijgen we het daar niet van. Maar gelukkig is er de laatste jaren een prachtig kleur in trek, dat huidskleur benadert, en breekbaar en sexy is tegelijkertijd: poederroze. Oh, we love poederroze!

Dus een snelle rekensom leert ons dat een vrouw toch een stuk of acht beha’s nodig heeft. Zeg wel, nódig heeft.

Want dat is zonder alle foliekes, en mooie niemendalletjes gerekend dat lingerieland ons te bieden heeft… Want was is er leuker dan het besef dat je onder je kleren een perfect zittend en matchend setje aanhebt, zonder dat iemand dat weet.

En dan gaat het niet alleen over sexy zijn voor een man. Het gaat over jezelf sexy en sterk voelen. En dat is het beste afrodisiacum dat er is. Lingeriefreak, of niet 🙂

x

 

 

 

 

2 gedachtes over “Hoeveel beha’s heeft een vrouw eigenlijk nodig?

  1. philippedhossche schreef:

    Ben weer volledig mee 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: