Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

AA_CAMEO_BLACK_AA3161_AA3166_COVER_RGB

Freya, reddende engel voor rondborstige jongedames.

Onlangs liep ik in de Efteling met mijn grote en kleine man, toen ik telefoon kreeg van Het Nieuwsblad. Of het mij ook al was opgevallen dat de boezems van vrouwen steeds groter worden?

Ik kon alleen maar volmondig ‘Jaaaaaa’ antwoorden. Boezems worden steeds groter. Van iets oudere collega-lingeriemadammen hoor ik dat een vrouw met een D-cup twintig jaar geleden een grote boezem had. Vandaag krijg ik heel vaak tienermeisjes over de vloer met een F- of G-cup.

Hormonen in onze omgeving, en – vooral- een meer calorierijke voeding, zouden daar verantwoordelijk voor zijn. Al zie ik heel veel jonge meisjes en vrouwen die voor de rest heel slank zijn, en een zeer smalle taille hebben, maar toch een grote boezem.

Wandelend schoonheidsideaal

Dat klinkt voor velen wellicht als een wandelend schoonheidsideaal. Als Pamela Anderson die in slow motion voorbij draaft. Maar dan zonder eerst een bezoekje te moeten brengen aan Jeff Hoeyberghs.

Of het zo’n groot cadeau is, dat betwijfel ik. En veel van die meisjes met mij.

Want een G-cup kan behoorlijk zwaar zijn om te dragen met een fijn rugje. Op school loop je al snel in de kijker tijdens zwem- en turnlessen. En de helft van de kleren vallen niet mooi, omdat je boezem in de weg zit.

Veel vrouwen met een zware boezem hebben ook een trauma van toen ze beha’s moesten gaan shoppen met hun mama. Als jong meisje met grote borsten een beha vinden, was -nog niet zo lang geleden- ook écht geen sinecure. Je had de keuze tussen een witte beha met bloemen, en een zwarte beha met… bloemen. En die moesten dan ook vaak nog ingelegd worden, want die smalle omtrekmaten bestonden nog niet. Of de lingeriemadam in kwestie vond het de moeite niet om ze in te kopen.

Bye bye bommabeha’s

Die tijden zijn gelukkig voorbij. Jonge, hippe merken als Freya en Panache hebben ontdekt dat er steeds meer jonge vrouwen grote borsten hebben. En waar een markt is…, is een weg.

Die merken maken mooie beha’s en bikini’s met grote cups in smalle omtrekken. Freya biedt de laatste jaren zelfs al een Europese omtrekmaat 60 aan, wat super smal is. En de stijl is jong en hip. Bye bye bommabeha’s dus!

Of zoals een klant met gevoel voor dramatiek -en een grote boezem- het onlangs verwoordde: ‘Freya heeft mijn leven gered!’

We hadden het zelf niet mooier kunnen zeggen 🙂

 

Het artikel van Het Nieuwsblad kan je hier lezen

naouveau

Freya

 

 

2 gedachtes over “Borsten worden steeds groter (en het aanbod in grote cupmaten gelukkig ook)

 1. Rani Coppens schreef:

  Als vrouw van nu 26, ooit tiener met een C, kan ik alleen maar tieren: herkenbaar! Ik en mijn borsten komen binnenkort eens langs 🙂

  Like

 2. matthijs schreef:

  mijn dochter heeft al maat 90 f dus daar kunnen we al geen tiener bhs meer voor kopen
  voor haar moeten we echt al volwassen-vrouwen-bhs kopen . voor mij is het ook niet makkelijk om haar daar in te adviseren want ze heeft al veel grotere borsten dan ik zelf heb

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: