Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

img_5546Toen ik pas was afgestudeerd en op zoek was naar en job als journalist heb ik een paar weken in een Gents huis van vertrouwen gewerkt, waar het personeel wordt behandeld als voetvolk en waar je de bazin nog met mevrouw moet aanspreken.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, werkte ik daar toevallig de weken voor kerst. En één van mijn hoofdtaken was het inpakken van kerstcadeaus. Ik, mevrouw tweelinkerhanden Van Pee, moest van ’s ochtends tot ’s avonds kussens van 100 euro ’t stuk en dekbedovertrekken van 350 euro de set (ik overdrijf niet, er zijn écht mensen die dat kopen) omtoveren tot prachtige geschenken.

Ik denk dat het dáár was dat ik voor het eerst iets gevoeld heb dat op een paniekaanval leek. Toen ik opkeek en een rij van wel twintig ongeduldige gezichten naar mijn bibberende handen zag turen, terwijl mevrouw mij toesnauwde dat ik zuiniger moest zijn met het lint ‘want wist ik wel hoeveel dat kostte’?

Na kerst heb ik mevrouw gezegd dat ze haar lint kon steken waar de zon nooit schijnt. Neen, dat heb ik niet. Mevrouw had zelf al besloten dat het ‘niet zo goed klikte tussen ons’. En ik beloofde mezelf dat ik nooit meer cadeautjes hoefde in te pakken in het zicht van een starende rij.

img_5555

 

Tot de mooie dag dat ik besloot om een winkel te beginnen.

Twee weken voor Valentijn.

De eerste keer dat er een indrukwekkende rij van toch wel drie man op mijn vingers stond te kijken terwijl ik een strik rond een cadeaudoos probeerde te draperen, kreeg ik bijna een appelflauwte. En bij het tweede cadeau dat ik meegaf aan een man, besefte ik vijf minuten nadat hij weg was dat het prijsje nog aan de lingerie hing. Auwch!

 

Binnen een maand is het Kerst. Omdat de gedachte alleen al voor een beetje deining in mijn maag zorgt, ben ik al dagen aan het oefenen met strikken, veertjes en stickers. Alle mogelijke vormen heb ik van de mooiste papiertjes voorzien. Want vanaf nu wordt alles anders. Al staat er tien man voor mijn neus, ik blijf stoïcijns de schoonste cadeautjes afleveren. Meet mevrouw Van Pee, the Queen of Pakskes!

Zie hier het resultaat. Geef toe, niet slecht toch?

img_5542

 

 

 

 

2 gedachtes over “Gezocht: winkeljuffer zonder inpakstress

  1. Gerda vervliet schreef:

    Pakjes die het waard zijn om aan een lief te geven!

    Like

  2. Martine schreef:

    Wat een leuk verhaaltje, ik zie het allemaal voor mijn ogen gebeuren, gelukkig heb je deze stress overwonnen. ik wens je nog heel veel succes bij het inpakken van cadeautjes, veel cadeautjes betekent ook een goede verloop. Martine

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: