Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

1Zet een technologie-bolleboos en een creatieve geest samen, en je krijgt speciale vonken. Pieter Coussement is gefascineerd door moderne technieken als lasercutten en 3D-printen, Marijke Heyvaert zet graag haar creatieve kronkels op papier. Samen vormen ze Myxiplyxi: een juwelenmerk met een visie, en een heel herkenbare stijl.

Zo hebben al hun gelasercutte oorbellen de vorm van een langgerekte ruit. ‘We maken die uit HPL (high pressure laminate)’, zegt Pieter. ‘En die HPL moeten we maar zelden aankopen. Meestal vinden wat we nodig hebben in de afvalcontainers van keukenfabrikanten.’

HPL wordt namelijk vooral gebruikt voor de bekleding van keukenkasten. ‘Doordat we met de restjes werken zijn onze juwelen ecologisch verantwoord gemaakt. Bovendien proberen we bij het lasercutten zo weinig mogelijk materiaal te verspillen, vandaar ook de vorm van de ruit. Die kan je ‘proper’ uitsnijden, zonder al te veel afval.’3De ontwerpen van de juwelen komen voort uit de droedels van Marijke Heyvaert. ‘Ik amuseer mij met schetsen op papier. Als ik een mooi ontwerp klaar heb, bekijkt Pieter of we dat ook op de computer kunnen maken.’

Naast de gelasercutte HPL-oorbellen die in zes kleuren te verkrijgen zijn, maken Pieter en Marijke ook oorbellen die ze printen, 3D-geprinte vazen, armbanden uit oude fietsbanden, en een gelasercutte houten clutch.

Tot nog toe waren de juwelen van Myxiplyxi enkel te koop via hun webshop. Maar vanaf deze week liggen ze ook in Eva’s Appel in de Dampoortstraat. Daar zijn ze te bewonderen tijdens een pop-up die duurt tot aan Valentijn.

2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: