Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

img_58022Januari, in geen enkele andere maand van het jaar worden zoveel fitnessabonnementen verkocht. In de eerste maand van het jaar geloven we nog massaal in een mooiere, gezondere, en sportievere versie van onszelf. Maar een snelle blik op de lopers langs de Watersportbaan leert al snel dat menig boezem kreunt onder al die sportieve aspiraties.

Volgens recent onderzoek gaan borsten zo’n zeven centimeter op en neer tijdens het lopen. Wanneer borsten te veel bewegen kan er beschadiging aan het weefsel ontstaan, en dat is nefast voor de stevigheid van je boezem. Je mag dan wel een strakkere kont krijgen van al dat lopen, als je borsten elke week wat dichter naar je navel toe kruipen, geeft dat toch ook geen zie-me-gaan-wat-ben-ik-toch-goed-bezig-gevoel.

Dé oplossing: je boezem goed ondersteunen.

Een ‘gewone’ beha volstaat daarvoor niet. Uit onderzoek is immers gebleken dat een gewone beha de schokken tijdens het sporten maar 20 tot 30 procent vermindert. Bovendien is die gewone lingerie niet gemaakt uit ademende materialen, en raakt de stof van jouw mooie lingerie aangetast door je zweet.

Ook twee beha’s volstaan niet ;). Ooit had ik een klant die me opbiechtte dat ze een tijdlang was gaan lopen met twee beha’s over elkaar. Maar ze moest zelf ook toegeven dat dat niet ideaal was…

Een sporttopje kan wel wat steun geven, maar dat geldt dan vooral voor sporten waarin je geen bruuske bewegingen maakt zoals yoga of tai-chi. Voor intensere sporten, zoals lopen, boksen, fitness,… is het superbelangrijk om te investeren in een goede sportbeha, die de schokken tijdens het sporten tot 80 procent kan verminderen.

5521_1627_006_bis12-2016__comp

 

Een goed sportbeha herken je aan:

*Brede en zachte schouderbandjes: Doordat de bandjes wat breder zijn wordt het gewicht van de boezem gelijkmatig verdeeld, en geeft je sportbeha meer steun.

*Een breed rugpand met verschillende rijen haakjes. Hoe breder het rugpand, hoe steviger de beha. Het rugpand moet goed aansluiten, maar je moet er toch nog twee vingers kunnen ondersteken. Anders wordt het oncomfortabel. Vrij kunnen ademen, is behoorlijk essentieel voor een sporter.

*Een goede sportbeha is gemaakt uit een ademend materiaal, dat snel droogt en slijtvast is.

*Kies een sportbeha met platte naden. Er mogen geen naden aan de binnenkant van de cups lopen, en zeker niet ter hoogte van de tepels. Het laatste dat je wilt terwijl je op een loopband staat, is dat de hele fitness merkt dat het kriebelt op een vreemde plaats.

*Jouw sportbeha kan beugels hebben of beugelloos zijn. Dat hangt een beetje af van wat je verkiest. Het Duitse Anita bijvoorbeeld heeft fantastische beugelloze sportbeha’s die licht zijn en toch veel steun geven. Andere verkiezen misschien het volledig ingekapselde gevoel van bijvoorbeeld een Panache mét beugels.

*Zoals bij alle beha’s is het superbelangrijk dat je de juiste maat koopt. Ben je niet zo zeker van je maat? Of is het lang geleden dat je je maat liet opmeten? Dan koop je best je beha in een gespecialiseerde winkel. Dan ben je zeker dat je naar huis gaat met een sportbeha die perfect past.

*Doe zeker de paskottest om te zien of een model voldoende steun geeft voor jou. Spring eens goed in het rond en kijk of alles goed blijft zitten. Beetje vreemd? Geen nood, wij zien hier wel vreemdere dingen 😉

panache

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: