Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

borstvoedingEen kind krijgen, is een van de schoonste dingen die iemand kan meemaken. Maar naast al dat geluk, is het kersverse moederschap voor veel vrouwen ook een onzekere periode. Niet alleen omdat ze hun weg moet zoeken in hun nieuwe rol. Vaak kijken vrouwen met een lichte ontsteltenis naar wat ooit hun gekende lichaam was, en vragen ze zich een beetje moedeloos af, What Just Happened To Me?

En dan komen ze naar mij. Omdat niets nog past. Omdat ze vaak voor het eerst echt het gevoel hebben advies nodig te hebben. En, -vooral eigenlijk- om gerust gesteld te worden. Hoe vaak zou ik deze vraag al hebben gehoord: ‘Is het normaal dat alles is veranderd?’

Ja, dat is normaal.

Een kind krijgen doet iets met een lichaam.

Vrouwen die zwanger zijn, zien hun boezem vaak met een maat of twee bijkomen. En als ze borstvoeding geven, komt daar meestal nog een maatje (of een paar maatjes) bij.

Als je dan stopt met borstvoeding, neemt het volume van je boezem af, maar je huid is vaak wel een beetje uitgerekt doordat je borsten eerst zo groot waren. Daardoor is een borst na de zwangerschap en borstvoeding vaak wat minder stevig dan voordien.

Bijna iedereen komt met hetzelfde verhaal: Je verliest wat volume bovenaan de borst, waardoor de borst minder ‘bol’ is. Of zoals een vertegenwoordigster het ooit zeer plastisch verwoordde: ‘Je krijgt een schanske‘.

Andere – tot de verbeelding sprekende – begrippen zijn waterdruppel, peervormige borsten, of het drastische en bekendere theezakje. Maar dat laatste begrip doet 99,9 procent van de boezems die ik hier zie passeren oneer aan. Dus dat schrappen we uit ons woordenboek.

Moet iedereen die droomt over kindjes, nu nachtmerries krijgen? Neen. Elk lichaam is anders. De ene vrouw heeft het gevoel dat er niet veel meer overschiet na één zwangerschap, terwijl een andere met een pronte boezem pronkt na vier kinderen. Het gaat met borsten zoals met alles in het leven: je moet een beetje chance hebben…

Gapende beha

Vaak is het wel zo dat je moet gaan shoppen na een zwangerschap. Want doordat je borst wat veranderd is, zitten je oude beha’s niet goed meer. Klassieker onder de kersverse mama’s die graag voorgevormde beha’s dragen: opeens staat hun beha ‘open’, of met andere woorden hij ‘gaapt’. Dat zie je ook door je kleren, en geloof mij, een goed gevoel geeft dat niet.

Veel beter is het om – als je toch graag voorgevormd wil dragen – over te schakelen naar een hartvormig model, dat meer de vorm van je borst volgt, of een meer ‘triangel’-achtig model, met een kantje dat de beha altijd mooi tegen je borst houdt (zoals het model van Chantelle hieronder. Topmodel!)

Omschakelen naar een niet-voorgevormd model, is ook vaak een goed plan, omdat die gemakkelijker aansluiten. En -geloof mij opnieuw- mannen zijn daar vaak zot van.

Die nieuwe goed zittende beha’s gaan ervoor zorgen dat je silhouet er weer top uitziet. En dat helpt om – na die zorgende periode – goed in je vel te zitten, en je op en top vrouw te voelen. Een sexy mama, surfend op haar roze wolk 😉

Yes, ma’am!

1

 

 

 

 

 

3 gedachtes over “Wat een baby met je boezem doet

 1. Leen schreef:

  Ik geef nog even borstvoeding maar nadien zie je me ook passeren 😉
  Groetjes!

  Like

 2. Lies schreef:

  Wat interessant alweer! Ik hoorde al dat het effect van de zwangerschap eigenlijk groter is dat het effect van borstvoeding. En ook dat lang borstvoeden (en dus heel erg geleidelijk afbouwen) beter is om de vorm van je borsten zoveel mogelijk te behouden. Wat daarvan aan is weet ik ook niet. Toch heb ik het idee dat ik na mijn 2de zoon (die véél langer bv kreeg) terug wat meer van mijn originele boezem had, of her was al zo lang geleden dat ik al vergeten was hoe die eruit zag 😁. Super content trouwens van mijn aankoop bij jou!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: