Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel


10 september 2016

gent dampoortstraat marieke eva's appel winkel interieur

jula

Draag jij de juiste beha? Doe hier de test!

Borsten die vrolijk op en neer wippen bij elke stap? Rode striemen op je huid? Een beha die omhoog kruipt? Veel vrouwen dragen de foute behamaat. En dat is jammer, want een goede beha geeft de juiste steun én is een zegen voor je figuur.

Draag jij de perfecte beha? Ga voor de spiegel staan en doe de test!

1. De rug

A. Je krijgt amper een vinger tussen het rugpand en je rug: De omtrek van je beha is te klein! Dat is allesbehalve comfortabel, en je krijgt gegarandeerd rode striemen onder je boezem.

B. Je hele hand verdwijnt moeiteloos tussen je rug en je beha: Je rugpand is te ruim! Jouw beha kan nooit voldoende steun geven, en hij zal de neiging hebben om omhoog te kruipen.

C. Je krijgt twee vingers tussen het rugpand en je rug: De omtrek van je beha is perfect! Zo geeft jouw beha de steun die je boezem nodig heeft.

2. De bandjes

A. Je kan amper een vinger tussen je bandje en je schouder steken. Jij denkt wellicht dat je je boezem kan liften door je bandjes heel strak aan te trekken…maar niets is minder waar. Hierdoor zal je rugpand omhoog kruipen, en verdwijnt een groot deel van de steun.

B. Als je rechtstaat kan je met gemak je hand laten verdwijnen tussen je bandjes en je schouders. En als je zit, moet je regelmatig een bandje opvissen uit je mouw. Dat is 1. niet zo’n elegant zicht 2. je beha kan zo nooit mooi aansluiten.

C. Je bandjes zijn perfect als ze aansluiten zonder te knellen. En ook als je zit, blijven ze mooi op hun plaats zitten. Top! Om je bandjes perfect te laten zitten, moet je ze regelmatig aanspannen. Check daarom regelmatig ’s ochtends of je bh nog mooi aansluit.

3. De beugel

A. Het middenstuk van je beha (daar waar meestal het strikje zit) staat wat van je borstkas af. En/of, aan de kant van je oksel rust je beugel op je borst. Jouw beugels zijn te smal! Beugels die op je borst rusten zijn 1. onaangenaam. 2. niet gezond voor je borstweefsel 3. ze geven je extra vetrolletjes onder je oksel!

B. Je beha fronst: de stof sluit niet mooi aan rond de borst. Je beugel is te breed, en je cup dus te groot! Daardoor zal je beha je boezem niet goed ondersteunen.

C. De stof van je beha sluit mooi aan rond je borst. Het tussenstuk van je beha rust op je borstbeen en de beugel steunt voorbij de borst. Jouw beugel is perfect!

Scoor jij moeiteloos drie C’s?

Proficiat! Jij bent een echte lingerie-expert!

Toch een A of een B?

Dan wordt het dringend tijd voor een goed passende beha! Beha’s moet je steeds kunnen passen, internetshoppen is hier dus geen goed plan. Laat je liever helpen in een gespecialiseerde winkel met kennis van zaken. Je boezem zal je dankbaar zijn!

3 gedachtes over “Draag jij de juiste beha? Doe de test!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: