Over appels en peren

Welkom op de blog van lingeriewinkel Eva's Appel

lingerie-fotoAls ik een vrouw zie, kijk ik altijd eerst naar haar boezem. Dat klinkt ongelooflijk fout, ik weet het. Maar ik mag dat, want het is mijn job. En binnen de seconde plak ik er een behamaat op: 75D, zij is zeker een 75D! Ik mag dan nog maar acht maanden bezig zijn met de winkel, in behamaten raden ben ik een krak, het mag gezegd.

Het probleem is dat mevrouw 75D zelf niet altijd doorheeft dat ze een 75D heeft. Het is een huizenhoog cliché, waar kranten en magazines graag blijven mee uitpakken ‘70 procent van de vrouwen draagt een verkeerde behamaat’. Of het echt 70 procent is, weet ik niet, ik zet geen streepkes, maar het zijn er alleszins veel. En dat is jammer. Want je mag nog zo je best gedaan hebben om een fabuleuze outfit voor jezelf samen te stellen, als je ondergoed niet goed zit, dan zie je dat. Altijd. Want je ondergoed is de basis van je look. Dus doe jezelf een plezier, en vermijd deze lingerieblunders.

*Vierborstensyndroom

Vaak voorkomend, vrouwen die vier borsten lijken te hebben in plaats van de normale twee. Oorzaak: een te kleine beha. En geloof mij, véél vrouwen dragen een te kleine beha. Het is geen uitzondering dat iemand die er rotsvast van overtuigd is dat ze een C-cup heeft, naar buiten gaat met een perfect zittende E-cup. Hoe dat komt? Die mevrouw zal ooit wel een C-cup gehad hebben. Maar door de jaren heen is een en ander veranderd. Ze heeft misschien kinderen gekregen, is een beetje verzwaard, of met ouder worden zijn haar borsten van vorm veranderd. Dat is allemaal normaal. Maar we vinden het soms heel moeilijk om dat aan onszelf toe te geven, waardoor we blijven vasthouden aan die maat van vroeger. En het ís ook moeilijk om te aanvaarden dat dingen veranderen. Maar alstublieft dames, laat het los, het zijn maar cijfers en letters. En je zal er duizend keer beter uitzien in een E-cup die perfect past, dan dat je koppig een te kleine beha blijft dragen.

*te kleine slip

In hetzelfde bedje ziek als de vorige blunder, als in ‘ooit maat 40, altijd maat 40’. Maar een te kleine slip dragen is – zeker als je wat ronder bent – een killer voor je figuur. De slip zal in je heupen en billen snijden, waardoor je eruitziet als een ingesnoerde salami. Niet doen, ga gewoon voor de maat die je nu hebt, ook al ben je van plan om ooit ik-weet-niet-welk-dieet te volgen. (geloof mij, ik spreek uit ervaring als ik zeg dat de kans dat je dat werkelijk zal doen zero, zero zero zero zero zero… is, want er is altijd dat feestje, dat lekkere glas wijn, of dat blokje kaas dat je NU moet hebben)

*de rek is eruit

Bij sommige vrouwen gaat hun boezem tekeer als twee stuiterballen als ze een sprintje moeten trekken voor de bus. Of, ook gewoon, als ze over straat wandelen. Dan weet je: de rek is eruit. Uit hun beha, welteverstaan. Zoals je hier al kon lezen, is het rugpand van je beha verantwoordelijk voor 80 procent van de steun. Als dat rugpand te wijd is door slijtage, doordat je vermagerd bent, of doordat je de foute behamaat draagt, dan heeft je beha eigenlijk niet zoveel nut meer. Laat hem inleggen bij een naaister als hij nog van goede kwaliteit is of investeer in een nieuwe beha. Ik weet dat goede lingerie iets kost, zeker als je krap bij kas zit, maar koop dan liever twee goede beha’s, die super lang meegaan als je ze goed onderhoudt, dan tien brolbeha’s.

Soms zie ik vrouwen rond de Watersportbaan lopen waarvan ik denk, oeioei. Investeer in een goeie sportbeha als je gaat lopen, want volgens recente studies gaan je borsten zo’n 7 centimeter op en neer tijdens het lopen. Zo kan de rek ook snel uit je boezem gaan. En dat willen we niet, toch?

*naden

Van mij mag je zweren bij een good old fashioned bomma-onderbroek, maar zorg dan dat je die niet aandoet onder een aansluitende jurk of broek. Want dan zijn we terug bij die ingesnoerde salami. Niets is zo onflatterend dan naden die een poep in twee snijden, waardoor je vier billen hebt.

Ben je uitgenodigd op een chique feestje, en wil je graag een gala-jurk aan? Investeer dan zeker in een goede naadloze onderbroek. Of naadloze shapewear. Er zijn tegenwoordig zo’n goeie dingen op de markt, zoals onderkleedjes die je silhouet smoother maken terwijl ze ook nog wat extra steun op de buik geven, en waarbij je geen enkele naad meer ziet.

Voila, ga en straal, gij knappe deerne! En oh, verschiet niet als ik naar je borsten staar. Ik ben niet een of andere freak, het is gewoon beroepsmisvorming.

 

Een gedachte over “Vier lingerieblunders die je silhouet om zeep helpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: